[Independent] Hurricane Ophelia gaat tegen Ierland toe: Met Eireann warnt, dat Ophelia heel mogelijk zo erg net als Debbie kann worden. Debbie dodde 15 mensen en breekte onweer rekorden

Translation by Monique

http://www.independent.ie/irish-news/hurricane-ophelia-rages-towards-ireland-met-eireann-warns-it-could-be-as-bad-as-debbie-which-killed-15-and-broke-weather-records-36227943.html
  • Heel sterke winden, overstromingen en schade zijn aangezegd voor de volgende 48 uuren.
  • „De mensen moeten dit ernstig nehmen“ – Minister Simon Ceveney
  • Galway, Mayo, Clare, Cork en Kerry zijn tussen deze status rood warningen
  • Schoolen zullen sluiten en ESB op alarm med winden over 130 km per uur worden voor Maandag verwacht 


Met Eireann, weer voorspelling moderator en Evelyn Cusack geven an briefing over Ophelia. Photo: Mark Condren
Wayne O'ConnorMary McDonnellMaeve Sheehanand Philip Ryan
October 15 2017 2:30 AM

Noodmaatregelen zullen in de komende 48 uur genomen worden, omdat het land zichzelf voor een onstuimige storm vergroot, vergelijkbaar met orkaan Debbie, de meest krachtige cyclone die ooit in Ierland komt.

Naarmate orkaan Ophelia nadert, is er een status rode, sterke weerwaarschuwing uitgegeven voor kustgebieden met een oranje waarschuwing voor de rest van het land.

De nationale noodcoordinatie is vanochtend bijeengekomen, en Met Eireann heeft gehoord dat het oog van de storm de zuidkust kan raken voordat het langs de westkust komt.

De provincies die naar verwachting met de hoogste winden worden geraakt, zullen langs de zuidkust van Wexford naar Galway en Mayo liggen, en in sommige gebieden wordt overstromingen verwacht, terwijl er in sommige gebieden ook vrees voor structurele schade bestaat.Laatste begeleiding van het National Hurricane Center. Houd er rekening mee dat de getoonde tijden AST zijn dus voeg 5 uur toe.

Minister van Buitenlandse Zaken, Simon Coveney heeft het publiek aangedrongen om de ernstige weerswaarschuwingen serieus te nemen.

De voormalige minister van verdediging schreef op Twitter: "Iedereen die de storm Orphelia niet serieus neemt, moet nogmaals denken. Ik herinner me nog nooit dat er een voorspelling voor de zuidkust is geweesd, zoals deze."


De weerdienst heeft gewaarschuwd dit is de sterkste orkaan te vormen in de Atlantische Oceaan sinds de registratie begon.

Met Met Éireann is een waarschuwing voor het weerbericht met rood weer gegeven – haar grootste waarschuwing – voor Galway, Mayo, Clare, Cork and Kerry.

Het wordt morgen om negen uur in werking getreden. Er is een status oranje waarschuwing voor de rest van het land.

Met Eireann's Gavin Gallagher zei: 'Zoals u vanmorgen kunt denken, is er nogal wat aan de hand. "Het is vrij ongebruikelijk om zo'n sterk stormsysteem in dit deel van de wereld te hebben. Het is de sterkste orkaan in de Atlantische Oceaan op record in de geschiedenis. "

"(Met Eireann-voorspellers) had net een vierwegconferentie met het National Hurricane Center in Miami, de National Weather Service in de VS en het Met Office in het Verenigd Koninkrijk."

De heer Gallagher benadrukte dat de orkaan de storm zal downgraden tegen het moment dat het Ierland treft.

Met Eireann heeft Ophelia vergeleken met Debbie, die in 1961 Ierland sloeg. Hij heeft 15 mensen gedood toen het wind bracht en ernstige storing veroorzaakte.

'Het heeft de kans om zo erg te zijn als Debbie,' zei Pat Clarke van Met Eireann. "De track is nu vrij consistent. Deze dingen kunnen een eigen leven op zich nemen, maar het heeft zeker de kans om gelijk te zijn [aan Debbie]."

In dit stadium is er sterk bewijs van weervoorspellingsmodellen die de overblijfselen van Ophelia dicht bij of over Ierland zullen volgen, maar op dit moment zijn er nog steeds een breed scala van mogelijke resultaten.

Het ministerie van Onderwijs heeft de schoolafsluiting in de slechtste geval getroffen, provincies langs de westkust geadviseerd, terwijl het ESB op standby staat om de verwachte uitval te behandelen.

Met Eireann achtervolgt de ontwikkeling van Ophelia in de komende 24 uur, met noodhulp teams nog steeds hoopvol dat het land het ergste van de storm zal ontsnappen.

Het Amerikaanse National Hurricane Center zei gisteren dat Ophelia een zeldzaam categorie 3 orkaan ten zuiden van de Azoren was geworden, waardoor het de zesde grote orkaan van het seizoen 2017 werd.
"Er wordt geen significante verandering in kracht verwacht vandaag, maar de geleidelijke verzwakking zou vanavond of zondag moeten beginnen. Ophelia verwacht echter nog steeds een krachtige cyclone met orkaankrachtwinden voor de komende dagen als het Ierland nadert”, weerd gezegd.

Het probleem van ernstige waarschuwingen op rood niveau is een relatief zeldzaam geval en impliceert dat mensen actie ondernemen om zichzelf en / of hun eigenschappen te beschermen.

Dit kan zijn door hun gezinnen uit het gevarenzone tijdelijk te verplaatsen, binnen te blijven of door andere specifieke acties om de effecten van de weersomstandigheden te verzachten.

Het Bureau van Noodplanning in het ministerie van defensie heeft een belangrijke rol gespeeld bij het coördineren van een reactie over de staatspersoneel.

Ophelia zal naar verwachting Ierland morgen doorgeven, met waarschuwers waarschuwing voor ernstige verstoring, kust overstromingen en structurele schade aan gebouwen. Mensen zijn ook gewaarschuwd voor de risico's die vallen van bomen met transportinfrastructuur die waarschijnlijk langs de westkust worden getroffen.
Bus Eireann is al verhuisd om schoolbusdiensten te annuleren voor studenten in de provincies Cork, Kerry, Clare, Mayo en Galway, waar de storm de meeste storingen kan veroorzaken. Het bedrijf zei dat het de stap was om ervoor te zorgen dat de kinderen in ieder geval niet bedreigd zouden worden. Sommige scholen langs de westkust kunnen worden gedwongen om te sluiten door de status rode wind waarschuwing.

Milieuminister Denis Naughten heeft gisteren gewaarschuwd dat het land zich moet voorbereiden op meer "zeer ernstige" stormen die "door de huizen van de mensen" zullen verwoesten.

"U ziet een verhoogde frequentie van extreme weersomstandigheden zoals de 100-jarige overstromingen die om de vijf of zes jaar plaatsvinden," zei de heer Naughten tegen de Sunday Independent.

"De klimaatverandering wetenschapper zal geen enkele gebeurtenis met betrekking tot klimaatverandering hebben, maar de realiteit die we in het afgelopen decennium in Ierland hebben gezien, zijn zeer ongebruikelijke weersomstandigheden die tot nu toe in een veel grotere periode zijn verspreid" gezegd.

Het ministerie van Onderwijs adviseert dat scholen "niet overwegen om te openen waar een waarschuwing met betrekking tot de status rood weer-verwachting samenvalt met de periode waarin de studenten en personeel naar verwachting naar en van school gaan.

"Of de school later moet openen op de dag waarop een verbetering van het weer wordt voorspeld, is een beslissing die moet worden genomen in overleg met An Garda Siochana, de lokale overheden, schoolvervoersdiensten en andere passende agentschappen in het gebied van de school."

De afdeling zei dat het werd geïnformeerd door Bus Eireann schoolbussen in Cork, Kerry, Clare, Mayo en Galway zullen morgen niet werken als gevolg van de Status Red Weather waarschuwing.

Online Editors door Taboola

Reacties